lekkage afvoer Den Haag

Last van een lekkage in Den Haag?

De hedendaagse woningen in Den Haag en Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage zijn voorzien van vele meters onmisbare waterleiding, afvoerbuizen, cv-leiding, gasleiding, riolering en hemelwaterafvoer. Niet ondenkbaar dus, dat ook een groot deel van de huishoudens in Den Haag ooit te maken krijgt met een lekkage. Een lekkage van de leiding kan ontstaan door slijtage, verstoppingen, factoren van buitenaf of misschien heeft u per ongeluk tijdens het klussen de waterleiding geraakt. Voor bijna elk soort lekkage in en om het huis kan 070loodgieterdenhaag.nl voor u een afspraak maken met een gespecialiseerde en ervaren loodgieter. Wij zijn bereikbaar op 070-8912620 en staan altijd klaar om u van dienst te zijn.

070loodgieterdenhaag.nl helpt u graag bij alle lekkages in en om uw huis!

070loodgieterdenhaag.nl kan de meeste lekkages voor u direct verhelpen. Om verder schade te voorkomen kunt u zelf direct bij constatering ook handelen door bijvoorbeeld het water of het gas af te sluiten. 070loodgieterdenhaag.nl is uw loodgieter in voor al uw lekkages! Met welke lekkages kunnen wij u zoal helpen?


Last van een lekkage in Den Haag? Bel dan met 070loodgieterdenhaag.nl op 070-8912620! Wij komen in Den Haag in Centrum, Escamp, Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Loosduinen, Haagse Hout, Scheveningen, Segbroek en Centrum, Escamp, Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Loosduinen, Haagse Hout, Scheveningen, Segbroek voor al uw lekkages!

 lekkende radiator Den Haag
 Lekkage gasleiding Den Haag

Gaslekkage? Neem geen risico!

De meest urgente en bovendien gevaarlijkste lekkage die uw woning kan treffen is een gaslekkage. Zodra u een gaslucht ruikt in uw woning of een sissend geluid hoort, is het belangrijk om niet in eerste instantie op zoek te gaan naar de bron, maar neemt u voor de veiligheid eerst de volgende maatregelen;


1. Sluit als eerste de hoofdtoevoer van het gas af

De hoofdgaskraan vindt u vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. De hoofdgaskraan staat open als de uiteinden van het kraantje met de leidingen meelopen en is dicht als de uiteinden haaks op de leiding staan.


2. Ventileer de ruimte

Open ramen en deuren, zodat de ruimte goed wordt geventileerd en het gas uit de ruimte kan ontsnappen.


3. Voorzichtig met vuur

Gas en vuur is een gevaarlijke combinatie, dus steek géén kaars of rookwaar aan.

Voorzichtig met elektra! Zelfs kleine vonkjes, bijvoorbeeld veroorzaakt door de lichtschakelaar, kunnen bij een grote hoeveelheid opgehoopt gas tot een explosie leiden.


4. Neem zo spoedig mogelijk contact op met 070loodgieterdenhaag.nl via 070-8912620!


Een gaslekkage beschouwt 070loodgieterdenhaag.nl als zéér urgent en wij zullen er dan ook alles aan doen om zo spoedig mogelijk een loodgieter bij uw woning te krijgen. Uw veiligheid staat ook bij ons voorop!

Lekkage toilet, badkamer of keuken?

De zogenaamde “natte cellen”, de badkamer, keuken en het toilet zijn de ruimtes in de woning waar het grootste risico op lekkage op de loer ligt. Deze ruimtes zijn meestal voorzien van meerdere waterleidingen, afvoeren, kranen en sanitair en de kans op een verstopping of lekkage is dus altijd aanwezig.


Lekkage toilet

Een lekkage in het toilet kan afkomstig zijn van het toilet zelf, inbouwreservoir, hoekstopkraantje of stortbak. Vaak is bij deze lekkages duidelijk waarneembaar waar het probleem zich bevindt en kan 070loodgieterdenhaag.nl dit meestal vrij eenvoudig en snel voor u oplossen.


Maar een lekkage kan zich ook bevinden in de afvoer van het toilet, denk hierbij aan een beschadigde rioleringsbuis. Vaak wordt een lekkende of beschadigde rioleringsbuis pas ontdekt als er stankklachten, rioolvliegjes, schimmelvorming of een verstopping waarneembaar zijn. Een lekkende riolering in de kruipruimte of buiten de gevel kan grote problemen veroorzaken en het is belangrijk om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren.


Een lekkage van de rioleringsbuis in de kruipruimte is door de loodgieter meestal visueel goed waarneembaar en kan dan redelijk eenvoudig en snel worden hersteld. Als het niet meteen zichtbaar is waar de lekkage zich bevindt, dan zit de lekkage hoogstwaarschijnlijk dieper in de afvoer. Buiten de gevel kan de rioleringsbuis beschadigd zijn door factoren van buitenaf, beschadiging door boomwortels, verzakking van de grond of werkzaamheden in de straat met zwaar materieel. Dan is een tweede stap om een camera-inspectie uit te voeren om de bron van de lekkage te kunnen traceren. Met professionele camera-apparatuur kan de loodgieter, zonder onnodig graaf- en breekwerk, de exacte locatie en de aard van de lekkage opsporen. Zodra de bron gevonden is, kunnen de herstelwerkzaamheden heel gericht worden uitgevoerd.

 Lekkage plafond badkamer Den Haag
 lekkage badkamer Den Haag

Lekkage in de badkamer

Ook de badkamer is voorzien van meerdere afvoeren, sanitair en waterleidingen. Een lekkage onder de wasbak of een lekkende (douche)kraan is vaak vlot ontdekt en vrij eenvoudig te repareren door de loodgieter. Maar een lekkage van bad of douche wordt vaak pas ontdekt als de eerste waterschade is ontstaan op de ondergelegen verdieping of aangrenzende ruimte. Een lekkage van de douche kan zijn ontstaan door slecht kitwerk, verstoppingen of beschadigde afvoerbuizen, die meestal zijn weggewerkt onder de douche of het bad. Om de lekkage zo spoedig mogelijk te laten herstellen heeft u twee mogelijke opties;


070loodgieterdenhaag.nl kan voor u een afspraak maken met een ervaren loodgieter om op zoek te gaan naar de bron van de lekkage. Door de jarenlange ervaring kan de loodgieter soms in één oogopslag zien waar het probleem zich bevindt en constateren dat het kitwerk vervangen moet worden of met minimaal breekwerk de lekkage verhelpen. Maar het risico bestaat ook dat de loodgieter niet gelijk kan achterhalen waar de lekkage zich bevindt en meer hak- en breekwerk zal moeten uitvoeren in muur, vloer of onder het bad om het lek te achterhalen. De herstelschade en arbeidsuren zullen dan waarschijnlijk wel hoger uitvallen.


070loodgieterdenhaag.nl kan ook voor u een afspraak maken met een lekdetectiespecialist om de bron van de lekkage te traceren. Een lekdetectiespecialist heeft de beschikking over meerdere methodes om een lekkage op te sporen, dit kan bijvoorbeeld door middel van een vochtmeting, thermografie, endoscopie of een rioolcamera. Afhankelijk van de situatie in uw badkamer zal de meest geschikte methode ter plaatse worden bepaald. Het grote voordeel van een lekdetectie-onderzoek is dat er minimaal hak- en breekwerk nodig zal zijn en de herstelschade een stuk kleiner zal zijn. Na het onderzoek ontvangt u een rapportage van de constateringen en kan vervolgens een loodgieter heel gericht de schade herstellen.


Wilt u met spoed een oplossing voor de lekkage in of aan uw badkamer? Belt u dan met: 070-8912620 of vult u ons aanvraag formulier in. Wij nemen dezelfde dag nog contact met u op en regelen met spoed een loodgieter of lekdetectie voor u!

LEKKAGE IN DE KEUKEN

Een lekkage in de keuken kan veel verschillende oorzaken hebben. Soms is het meteen duidelijk waar het water vandaan komt, maar vaker nog is er wat speurwerk voor nodig om de exacte oorzaak te achterhalen. Een keukenkraan kan gaan lekken doordat de pakking (“het leertje”) is versleten of door een montagefout, dit kan 070loodgieterdenhaag.nl snel voor u oplossen! Lekkage van de vaatwasmachine kan veroorzaakt worden door een verstopping of beschadiging in de afvoer. Maar ook de verschillende onderdelen van de vaatwasser zelf kunnen gaan lekken, bijvoorbeeld de sproeiarmen of de afvoerpomp, schakel in dat geval een witgoedspecialist in om de vaatwasser voor u te repareren. Een lekkage bij de gootsteen kan veroorzaakt worden door een verstopping, maar ook door; De sifon onder de wasbak kan gaan lekken door een onjuiste montage, stootschade of de rubberen afsluitring kan door slijtage poreus geworden zijn. De afvoerplug kan lekkage gaan vertonen als de kitrand is verouderd en water doorlaat, dat is vrij snel te herstellen door een nieuwe kitrand aan te brengen. De overloop is aangesloten aan de wasbak en sifon en kan door een verkeerde montage gaan lekken. Aangezien de overloop zelden wordt gebruikt, kan deze montagefout lang onopgemerkt blijven. De boiler of kokend waterkraan kunnen ook lekkagesporen vertonen, dit wordt dan meestal veroorzaakt door de aansluiting van de flexibele slang op de kraan. De boiler zal zelf geen lekkage vertonen, maar wel de inlaatcombinatie op de aansluiting van de afvoer.

 lekkage keuken Den Haag
 lekkage cv leiding Den Haag

LEKKAGE CV-INSTALLATIE

070loodgieterdenhaag.nl helpt u ook graag met alle mogelijke lekkages aan de cv-installatie. Lekkages aan de radiator (knoppen), cv-leidingen, vloerverwarming, of lekkage vanuit de cv-ketel, wij lossen het graag voor u op. Door periodiek een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel te laten uitvoeren, voorkomt u een hoop problemen. Mankementen worden dan tijdig ontdekt en onderdelen vervangen, voordat deze tot problemen of lekkages gaan leiden. Ook voor het onderhoud van uw cv-installatie plannen wij graag een afspraak voor u in.

Lekkage aan het dak

Een daklekkage kan behoorlijke waterschade aanrichten aan uw woning in Den Haag en wordt helaas vaak pas laat ontdekt, vooral als de zolder niet intensief wordt gebruikt. Water heeft de nare eigenschap dat het altijd de weg van de minste weerstand zoekt en “kruipt”, dit heeft het gevolg dat de eenmaal aanwezige, zichtbare vochtplekken zeker niet de plek van de werkelijke lekkage hoeft te zijn. Een daklekkage kan vele oorzaken hebben, maar het belangrijkste is dat de oorzaak snel gevonden wordt en zo snel mogelijk wordt hersteld.

LEKKAGE SCHUIN DAK

Bij een lekkage aan een hellend, schuin dak ligt de oorzaak meestal aan een mankement van de dakpannen. Dakpannen kunnen zijn gescheurd of verschoven of zelfs afgewaaid tijdens een storm die over Den Haag is geraasd. Vooral afgewaaide of verschoven pannen vragen om directe actie om te voorkomen dat een eventuele voorbijganger of uzelf gevaar loopt door de losliggende pannen. Ook voorkomt u door spoedig een reparatie in te plannen mogelijke waterschade en lekkages in uw woning, want vaak volgt er na een flinke storm een periode van heftige buien. Ook is het belangrijk om na stormschade aan de dakpannen de rest van het dak ook te laten inspecteren door een dakspecialist. Het is goed mogelijk dat er meer dakpannen zijn verschoven of loszitten, dan zo op het eerste oog zichtbaar is.

LEKKAGE PLAT DAK

Ook voor een lekkage van het platte dak van uw woning of schuur bent u bij 070loodgieterdenhaag.nl aan het juiste adres. Voor de dakbedekking van platte daken kunnen meerdere materialen worden gebruikt om het dak water- en winddicht te maken, maar wordt in de praktijk meestal gekozen voor bitumen. Bitumen is een zeer betaalbare dakbedekking, makkelijk te verwerken, heeft een levensduur van ongeveer 30 jaar en behoeft weinig onderhoud. Bitumen bestaat uit stroken dakleer, die overlappend op het platte dak worden gebrand. De naden tussen de stroken zijn het kwetsbaarste deel van de dakbedekking en zijn gevoelig voor slijtage en beschadiging en kunnen na verloop van tijd uitdrogen. De meeste lekkages ontstaan als het hemelwater de kans heeft gekregen om in de naden te dringen en zal dan onvermijdelijk lekkage en waterschade veroorzaken in de ondergelegen ruimte. Ook een verstopte dakgoot of regenpijp kan de oorzaak zijn van de lekkage van het platte dak. Als de dakgoot of regenpijp verstopt is geraakt en het hemelwater niet meer kan wegstromen richting de riolering, dan zal er een laag water op het platte dak blijven liggen en uiteindelijk een lekkage kunnen veroorzaken.

 lekkage dak Den Haag
 lekkage dakkapel Den Haag

LEKKAGE DAKKAPEL

Zeker bij een dakkapel kan het heel lastig zijn om te achterhalen wat de oorzaak is van de lekkage. Eventuele vochtplekken in de dakkapel duiden op een lekkage, maar deze hoeft absoluut niet afkomstig te zijn van de dakkapel zelf. Aangezien het water “kruipt”, kan de oorzaak hoger op het dak liggen bij de dakpannen of zelfs de schoorsteen. Als de oorzaak wel bij de dakkapel zelf gezocht moet worden, dan kunnen slecht functionerende goten of beschadigde dakbedekking de oorzaak van de lekkage zijn. Maar ook een pas geplaatste dakkapel kan sporen van lekkage vertonen door een verkeerde aansluiting of montage van de raamkozijnen of het lood. De lekkage dakkapel is vervelend en lastig zelf te vinden. Kunt u zelf niet achterhalen wat de oorzaak is van de lekkage in de dakkapel? De dakspecialisten van 070loodgieterdenhaag.nl kunnen met hun ruime ervaring de lekkage meestal voor u traceren en verhelpen. Incidenteel is de lekkage dusdanig onvindbaar dat er een lekkage-expert moet worden ingeschakeld om met een lekdetectie-onderzoek de bron van de lekkage op te sporen. Zodra de oorzaak is gevonden en de juiste plek is gemarkeerd, kunnen de herstelwerkzaamheden heel gericht worden uitgevoerd.

070loodgieterdenhaag.nl komt in Den Haag in {{DISTRICS}} en Centrum, Escamp, Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Loosduinen, Haagse Hout, Scheveningen, Segbroek voor al uw lekkages. Bel 070loodgieterdenhaag.nl op 070-8912620.