Voor de beste dakdekker van Den Haag

 Den Haag

Dakwerk in Den Haag en omgeving

Een goed onderhouden dakbedekking en hemelwaterafvoer is belangrijk voor het behoud van uw woning in Den Haag en Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage. Een dak in topconditie is bestand tegen alle weersinvloeden en het hemelwater dient zonder problemen weg te kunnen stromen richting de riolering. Een periodieke inspectie en onderhoud voorkomt lekkages en uw lokale dakexpert in Den Haag is dus onmisbaar om uw dakbedekking en hemelwaterafvoer in perfecte staat te houden. Wilt u een afspraak maken met een dakspecialist uit Den Haag of Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage, dan kan dat door het invullen van het aanvraag formulier of u kunt bellen naar 070-8912620. De dakspecialisten van 070loodgieterdenhaag.nl staan altijd klaar om u te helpen!

Werkzaamheden van de dakdekker in Den Haag

Uw dakexpert in Den Haag en Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage kan u van dienst zijn met de meest uiteenlopende werkzaamheden aan de hemelwaterafvoer en hellende of platte daken van uw woning. Een reparatie, onderhoud of een volledige renovatie van uw dak? Onze vakmannen in Den Haag hebben jarenlange ervaring, zijn zeer veelzijdig en helpen u graag! Pannendak, leien of bitumen dakbedekking? Met uitzondering van een rieten dakbedekking, kan 070loodgieterdenhaag.nl voor bijna elke klus en type dakbedekking een afspraak voor u inplannen met één van onze dakspecialisten.


Ongeacht of het dak op 3,6,9, 12 of 15 meter hoogte zit, bel 070-8912620 voor een vrijblijvend advies of prijsopgave.

 dakdekker Den Haag
 dakwerkzaamheden Den Haag

Reparatie en schoonmaken van de dakgoten

Het najaar, wanneer de blaadjes van de bomen vallen, is het uitgelezen moment om de dakgoten schoon te laten maken. De dakgoot heeft simpelweg de taak om het hemelwater af te voeren richting de riolering. Bij een verstopping in de dakgoot heeft het hemelwater niet meer de mogelijkheid om vloeiend richting de regenpijp te stromen en dat kan leiden tot ernstige waterschade aan uw woning. Het is daarom belangrijk om een verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen om waterschade, houtrot en vochtplekken in de woning voor te zijn. Door periodiek de dakgoot te ontdoen van takjes, bladeren en nestmateriaal voorkomt u een verstopping, schade en mogelijke hoge reparatiekosten. Ook voorkomt het regelmatig schoonmaken van de dakgoot dat er een ideale broedplaats kan ontstaan voor ongedierte. Viezigheid en bladeren in de dakgoot kunnen bij warm weer gaan schimmelen en zeker in combinatie met vocht, zal dit vliegen, muggen en andere insecten aantrekken.


U kunt uiteraard ook de keuze maken om zelf de dakgoot te gaan schoonmaken. In de meeste gevallen betekent dit een schoonmaakklus dat met een ladder en op flinke hoogte moet worden uitgevoerd. Werkzaamheden op hoogte brengen nou eenmaal altijd een risico met zich mee en dat is ook de reden waarom de meeste mensen ervoor kiezen om de dakgoot schoon te laten maken door een dakspecialist uit Den Haag en Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage met ervaring. Bijkomend voordeel is dat de dakspecialist tijdens het reinigen ook gelijk de huidige staat van de dakgoot inspecteert en indien nodig direct een kleine reparatie kan uitvoeren om problemen in de toekomst te voorkomen.

Reparatie en ontstoppen van de regenpijp

Een goed functionerende regenpijp (ook wel HWA of hemelwaterafvoer genoemd) is onmisbaar om het hemelwater vanuit de dakgoot weg te laten stromen richting de riolering. Heeft u een verstopping of een beschadiging aan de regenpijp, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten ontstoppen of herstellen. Hiermee voorkomt u dat er vocht via de buitenmuur het huis binnen kan dringen met eventuele waterschade tot gevolg.


Een regenpijp ontstoppen regelt u via 070loodgieterdenhaag.nl in Den Haag of Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage voor een vaste prijs. Zie hiervoor ook onze tarievenpagina.

 repareren dakgoot Den Haag
 reparatie ontstoppen dakgoot Den Haag

Dakpannen vervangen

Zijn de dakpannen van uw woning in Den Haag of Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage in een slechte conditie of verouderd en poreus geworden? Stel dan het vervangen of renoveren van het dak niet onnodig lang uit en laat de dakpannen bijtijds vervangen. Als u te lang wacht loopt u het risico dat u onaangenaam verrast wordt door een storm of hevige regenbui en er waterschade en lekkages in de woning kunnen ontstaan.


070loodgieterdenhaag.nl staat altijd voor u klaar met ruime ervaring en service om de dakpannen voor u te vervangen of een offerte uit te brengen voor renovatie.


Uiteraard staan wij ook altijd voor u klaar bij het vervangen van een enkele dakpan, omdat er bijvoorbeeld:

  • * Dakpannen ontbreken 
  • * Enkele dakpannen beschadigd of gebroken zijn
  • * Dakpannen zijn verschoven
  • * Dakpannen los liggen

Stormschade aan het dak?

Zodra het KNMI een weerswaarschuwing met de code oranje of rood
in Den Haag en Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage heeft afgegeven, ontstaat er altijd het risico dat rondvliegende en afgewaaide dakpannen voor gevaarlijke situaties en schade kunnen gaan zorgen. Heeft er een flinke storm in Den Haag huisgehouden en is het pannendak van uw woning beschadigd, onderneem dan zo spoedig mogelijk actie. Door afgewaaide of verschoven dakpannen zo snel mogelijk te laten herstellen, voorkomt u dat eventuele voorbijgangers of uzelf gevaar lopen door de losliggende pannen. Ook voorkomt u op deze manier mogelijke waterschade en lekkages in de woning, want vaak volgt er na een heftige storm een periode van stevige buien.


Uit ervaring kunnen wij u vertellen dat op dit soort stormachtige dagen de planning van onze loodgieters en dakdekkers in Den Haag en Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage razendsnel volloopt, dus wacht liever niet te lang met het maken van een afspraak. Als huiseigenaar in Den Haag bent u altijd verantwoordelijk en aansprakelijk voor eventuele schade of letsel die wordt veroorzaakt door uw afgewaaide dakpannen. Dus heeft u afgewaaide of verschoven dakpannen na de storm in Den Haag, laat het dak dan zo spoedig mogelijk repareren en nakijken door een dakspecialist. Het is niet ondenkbaar dat er meer pannen loszitten of zijn verschoven dan in eerste instantie zichtbaar is. Laat daarom het dak na de storm goed inspecteren op schade en losliggende dakpannen om problemen bij een volgende storm in voor te zijn.


Stormmschade en snel hulp nodig? Wij komen door weer en wind! Belt u met ons op 070-8912620 of neem contact op via ons aanvraag formulier.

 dakpannen vervangen Den Haag
 stormschade dak Den Haag

Lekkage aan het platte dak

Ook bij problemen van het platte dak van uw woning of schuur is 070loodgieterdenhaag.nl u graag van dienst. Een hellend dak is meestal voorzien van dakpannen, maar bij een plat dak is dit niet mogelijk en wordt er altijd een andere dakbedekking gebruikt. Er zijn meerdere materialen beschikbaar om een plat dak wind- en waterdicht te maken, maar over het algemeen wordt er meestal de keuze gemaakt voor bitumen. Bitumen is betaalbaar, makkelijk te verwerken, onderhoudsvriendelijk en heeft een levensduur van gemiddeld 30 jaar.


Bitumen dakbedekking bestaat uit stroken dakleer die overlappend op het platte dak worden gebrand. De naden tussen de stroken zijn gevoelig voor slijtage, beschadigingen van buitenaf en na verloop van tijd ook uitdroging. Zodra het water de kans krijgt om in deze naden door te dringen, zal er onvermijdelijk lekkage optreden in de woning of de schuur. Een lekkage van het platte dak kan ook veroorzaakt worden door een verstopping van de dakgoot. Zodra de dakgoot verstopt raakt of onjuist is aangesloten, zal er zich een laag water op het platte dak vormen en uiteindelijk lekkage kunnen veroorzaken.


Lekkage aan uw dak? Bel dan met 070loodgieterdenhaag.nl op 070-8912620! Wij komen in Den Haag in Centrum, Escamp, Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Loosduinen, Haagse Hout, Scheveningen, Segbroek en Centrum, Escamp, Leidschenveen-Ypenburg, Laak, Loosduinen, Haagse Hout, Scheveningen, Segbroek voor al uw dakwerk en daklekkages.

Dakreiniging

Na verloop van tijd kunnen de dakpannen van uw woning worden aangetast door algen, mossen en vogelpoep. Door de dakpannen te laten reinigen krijgt uw woning in en een frisse uitstraling en ziet het dak er weer als nieuw uit. Bovendien zorgt een gereinigd dak ervoor dat het hemelwater weer ongehinderd kan wegvloeien en verlengt een schoon dak de levensduur aanzienlijk. Tijdens het reinigen van uw dak zal de dakspecialist van gelijk de huidige staat van het dak inspecteren en waar nodig gelijk een reparatie uitvoeren. Zo worden eventuele problemen tijdig ontdekt en verholpen en dat voorkomt lekkages in de toekomst. Aansluitend kunt u ervoor kiezen om de dakpannen te laten coaten of impregneren om de dakpannen te beschermen en verdere vervuiling in de toekomst te voorkomen. Het reinigen van de dakpannen is één van onze specialiteiten, dus is het tijd voor een schoonmaakbeurt van uw dak? Neem liever geen onnodige risico’s door zelf het dak op te klimmen, maar doe een beroep op de dakspecialisten van om uw dak in topconditie te houden.

Dakreiniging en aansluitend dakpannen impregneren

Het impregneren van de betonnen dakpannen na de dakreiniging, zorgt ervoor dat de dakpannen een water- en vuilafstotende laag krijgen. Het impregneermiddel trekt diep in de dakpan en zorgt door de beschermende laag dat vuil en vocht wordt afgestoten. Algen en mossen kunnen zich hierdoor niet meer hechten en uw dak blijft schoon en fris. Een bijkomend voordeel is dat een goed aangebrachte laag impregneermiddel de dakpannen tot zeker 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil en de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Dakreiniging en aansluitend dakpannen coaten

Een fris en schoon dak is het visitekaartje van uw woning of bedrijfspand in en en daarom wordt het coaten van keramische dakpannen voornamelijk gedaan om voor langere tijd die frisse en schone uitstraling te behouden. In tegenstelling tot impregneren wordt de laag coating over de dakpannen aangebracht, zodat algen en mossen zich minder makkelijk kunnen hechten. Het laten aanbrengen van een laag coating op de dakpannen heeft dus meer een esthetische dan een beschermende functie. 070loodgieterdenhaag.nl kan ook het reinigen van het dak voor u regelen. Zo voorkomt u dat bijvoorbeeld mos de mineralen uit uw dakpannen haalt en zo uw dakpannen poreus worden.

 plat dak lekkage Den Haag
 reinigen dak Den Haag

Welk type dakbedekking?

Welke dakbedekking er geschikt is voor uw woning in Den Haag of Leidschendam, Voorburg, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul, Nootdorp, Den Hoorn, Poeldijk, 's Gravenhage? Uw dakspecialist kan daar uitgebreid advies over geven en de diverse mogelijkheden en opties met u bespreken. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten dakbedekking met ieder een andere prijscategorie, uitstraling en duurzaamheid.
BITUMEN
Vooral op platte daken is een bitumen dakbedekking al jarenlang de meest toegepaste soort dakbedekking.

Kenmerken
Levensduur gemiddeld 30 jaar
Makkelijk te verwerken en onderhouden
Bestendig tegen alle weersinvloeden


PVC
Een PVC dakbedekking is ook zeer geschikt voor platte daken. Het voornaamste verschil met een bitumen dakbedekking is dat PVC ook in het wit verkrijgbaar is. Dit heeft het grote voordeel dat de ruimte onder het dak op warme dagen koeler blijft.

Kenmerken
Levensduur gemiddeld 25 jaar
Eenvoudig te vormen
Wordt verwerkt zonder brander
Geschikt voor recycling
Bestendig tegen alle weersinvloeden

EPDM
EPDM is gemaakt van synthetisch rubber en heeft veel weg van bitumen en PVC. EPDM is ook zeer geschikt om te verwerken op platte daken.

Kenmerken
Levensduur gemiddeld 40 jaar
Zeer elastisch en makkelijk te verwerken
Uitermate bestendig tegen extreme temperaturen
Geschikt voor vrijwel alle daken
Rotbestendig en wortelvast


GROENDAK
Een groendak wordt vaak geplaatst bovenop bitumen, PVC of EPDM. Een groendak kan de levensduur van het dak soms wel met 40 jaar verlengen en geeft bovenal een mooie uitstraling.


LEIEN
In plaats van een stenen dakpan kan een hellend dak ook bedekt worden met leien. Leien geeft een mooie, natuurlijke uitstraling aan de woning.

Kenmerken
Levensduur gemiddeld 40 jaar
Ook verkrijgbaar in kunststof en bitumen variant

ALUMINIUM
Aluminium dakbedekking is uitermate geschikt voor een hellend dak in aparte vormen.

Kenmerken
Levensduur gemiddeld 50 jaar
Uitermate flexibel

KOPER
Ook een koperen dakbedekking behoort tot de mogelijkheden bij een hellend dak.


Kenmerken
Levensduur gemiddeld 80 jaar
Opvallende uitstraling en kleur
Diefstalgevoelig

ZINK
Een zinken dakbedekking lijkt op aluminium, maar heeft het grote voordeel dat deze dakbedekking heel lang meegaat. Zeer geschikt om te plaatsen op een hellend dak.

Kenmerken
Levensduur gemiddeld 100 jaar

BETONNEN DAKPANNEN
De betonnen dakpannen zijn de meest gebruikte en goedkoopste dakpannen op de Nederlandse woningen. Betonnen dakpannen zijn gemaakt van uitgehard cement en makkelijk te verwerken.

Kenmerken
Onbehandeld gevoelig voor vuil en mosvorming
Goedkoper dan andere dakpannen

KERAMISCHE DAKPANNEN
Een keramische dakpan is een natuurproduct op basis van gebakken klei uit de rivieren. Keramische dakpannen worden gebakken in een oven, dit productieproces maakt de keramische dakpan een stuk duurder dan een betonnen dakpan.

Kenmerken
Gaat een mensenleven mee
Makkelijk in onderhoud
Langdurig behoud van kleur
Verkrijgbaar in vele modellen en kleuren